Päivi Alasalmi

Päivi Alasalmi on syntynyt 1966 Haukiputaalla ja asuu nykyisin maaseudulla Tampereen lähistöllä. Hänen tuotaantoonsa kuuluu romaaneja, novelleja, satukirjoja, sekä matka- ja tietokirja. Päivi Alasalmi kuvaa fiktiossaan yhteiskuntaa, jossa hyvä ei suinkaan aina saa palkkaansa. Hänen teostensa maailma on synkkä, mutta synkkyyttä lievittää mainio ironia ja loistelias kieli, joka taipuu kepeästi kuvaamaan niin kauhun kuin idyllin elementtejä. Alasalmen teoksia ja novelleja on käännetty mm. italiaksi, ranskaksi, sloveeniksi, ruotsiksi, tanskaksi, saksaksi ja unkariksi.

Romaani Vainola oli Finlandia-palkinnon ehdokkaana. Hänen tuotantonsa sai Kaarlen palkinnon vuonna 2001. Alasalmen satukirja, Turhamainen aasi, oli suvereeni aluevaltaus lastenkirjallisuuden puolelle, ja sille myönnettiin vuonna 2010 Kaarlen palkinto sekä Tampereen kaupungin luovan kirjallisen työn palkinto.

Alasalmi sai Valtion kirjallisuustoimikunnan viisivuotisen kirjailija-apurahan 2014, kolmivuotisen apurahan 2009, ja sitä ennen viisivuotisen apurahan 2003.

Julkaistut teokset Iltasatu-palvelussa