Katri Tapola

Katri Tapola (s.1961 Ilmajoki) on Helsingissä asuva kirjailija, joka kirjoittaa niin aikuisille kuin lapsille ja nuorillekin. Tuotantoon kuuluu romaaneja, lyhytproosaa, laulusanoituksia, lastenromaaneja sekä lasten kuvakirjoja useiden kuvittajien kanssa. Esikoisteos Kalpeat tytöt (1998) palkittiin ilmestyessään Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla ja lastenromaani Kivikauppaa ja ketunleipiä (2002) Arvid Lydecken-palkinnolla. Tapola toimii laajasti lastenkulttuurin kentällä mm. näyttely- ja tapahtumatuotannoissa. Sanoitus- ja konserttiyhteistyö muusikoiden kanssa on tiivistä.

Ilmaisuvoimaisesta kielestään tunnettu Tapola on kirjoittanut lapsille iloisia lastenromaaneja (Väinämö-sarja, Kivikauppaa-sarja), suuria tunteita ja seikkailua täynnä olevia satuja (Satu joka oli totta, Unilintu ja Uljas Sankari), touhukkaita poikatarinoita (Maunon kaupunki, Maunon maja) sekä Kaisan ja Paulin suuresta ystävyydestä kertovia pieniä prinssi- ja prinsessasatuja. Myös pelkoa, sotaa ja kodin menetystä voi sadun avulla käsitellä (Pelätin ja rastas) – aina onnelliseen loppuun saakka!

Satu on siitä hyvä kirjallisuuden laji, että se aukeaa moneen suuntaan. Sen avulla voi myös korostaa inhimillisiä arvoja, kuten rohkeutta, oikeudenmukaisuutta ja erilaisuuden hyväksymistä. Tällaisina aikoina täytyy kannatella kaikkea hyvää elämässä.”

Kuva: Antti Tapola.

Julkaistut teokset Iltasatu-palvelussa